30 Mayıs 2010 Pazar

Basit enerji uygulama tekniği


Bilindiği üzere çok çeşitli enerji teknikleri farklı isimlerde , reiki , kundalini , gma , kuantum dokunuşu , yeniden bağlantı şifası v.s.Elbetteki hepsinin farklı yöntemleri ve etkileri olacaktır.Ama bunların özünde insanın kendinde varolan az yada çok herkesin içinden geçen evrensel enerji çeşitli yöntemlerle yükseltilip , hem kendi kendinize hemde kendinizi bu alanda fiziksel ve zihinsel olarak geliştirip başkalarına verebilirsiniz.Elbetteki farklı deneyimler ve enerji sistemleri için çeşitli uyumlamalar almak size kalmış bir seçim.Bütün bunların yanında benim kendi deneyimlerimden herkeste varolan içinden geçen enerji akımının birşekilde insanın kendi kendisine hatırlatarak , kullanabileceğini düşünüyorum.Bununla ilgili
basit herkesin yapabileceği bir çalışmayı sizle paylaşmak isterim.

Öncelikle Evrensel yaşam enerjisi nedir ?

Evrensel enerjinin bir parçası olmamız kadar ,bireysel enerji alanımız ve elektrik enerji sistemimiz vardır. Fiziksel, zihinsel,ruhsal üç enerji alanımızın bileşkesiyiz.Evrensel enerjiden çekebildiğimiz enerjiyi bu sistem vasıtası ile kullanabilir hale getiririz.Evrenden aldığımız ve içselleştirdiğimiz bu enerjiye yaşam enerjisi,canlılık enerjisi,bioenerji diyoruz.Vucudun dinamiğini sağlayan dirimsel bir güçtür.Bir makinenın çalışması için, mazotu devreye sokabilmek için elektirik enerjisinin çalışmayı başlatan ve devamını sağlayan görevi neyse,yaşam enerjisinin de görevi odur.Vucudumuzda belli bir birim derecesinde,belli bir hızda,dengede ve akış ritmindedir.

Nasıl110 voltla çalışan bir cihaza daha az veya yüksek voltaj verince çalışamaz ve bozulursa;yaşam enerjimizde belli birim derecesindeki dozla çalışır.Yaşam enerjimizi kısmen nefesle,besinlerle ve en büyük ve önemli ölçüde auramızla evrensel enerjiden alırız.Ne zamanki stres, üzüntü , öfke , yanlış yaşam v.s sonunda vücudumuzdaki enerji yolları kapanırsa,kapanan o bölgede hastalıklar oluşur.İşte kişi bioenerji , nefes v.s teknikleriyle kendisi yada yardım alarak bu blokaji açarsa enerji düzgün birşekilde vücuttan akarak bedenin kendi bağışıklık ve iyileşme sistemi devriye girerek şifayı sağlar.

Bu konuyla ilgil çeşitli kurslar var ama insan isterse kendi kendinede uygulayarak enerji yollarını açarak hem sağlık kazanıp hem bu konuda uzmanlaşıp enerjisini yükseltebilir.Önemli olan sabırla çalışıp, bırakmamaktır.
Kişi kendi bedeninde bulunan enerji yollarını çeşitli tekniklerle açabilr , enerjinin doğru ve blokajsız akmasını sağlayabilrse hem sağlık kazanıp hemde enerjiyi kullanabilir hale gelebilr.Burada önemli olan enerjinin bize ait değil içimizden geçen evrensel yaşam enerjisi olduğunuzu bilmemiz gerektiğidir.
Sözü çok uzatmadan basit enerji uygulama tekniğine geçelim , Uygulama reiki tekniğiyle hemen hemen aynı ancak uyumlama ,eğitim v.s olmadanda deneyebilir vücüdunuzda olanları gözlemleyebilirsiniz.


Basit Enerji Uygulama Tekniği :



Nasıl uygulanır?



Uygulama tekniği

Öncelikle rahat bir yere sırt üstü uzanın ayaklarınız ve bedeniniz rahat olmalı kendinizi sıkmamalısınız.
Dilerseniz su ve doğa seslerini içeren rahatlatıcı müzikler açabilr
http://fizy.com/s/17xi63
http://fizy.com/s/17c70yhttp://fizy.com/s/17c70y
yada google da natura sound therapy aratıp indirebilirsiniz.

İlk uygulama

Daha sonra elinizi karnınızın herhangi bir yerine ellerinizi birleştirerek koyun.
Karnınız doluyken değil yemek yedikten 2-3 sonra yapmanızı öneririm.
Burnunuzdan çok yavasca nefes alıp çok az tuttuktan sonra daha uzun süreli ve yavaşca bırakın.
Kesinlikle kendinizi zorlamayın.Burada önemli olan vücudu rahatlatmak ve evrenden enerjiyi nefes yoluyla içe almaktır.

Ellerinizi rahat bir şekilde tutmaya devam edin.
Bu şekilde eli tutmak sıkıcı olabilr ama devam edin , o sırada isterseniz meditasyon yada imgeleme ,olumlama cümleleri tekrar edebilirsiniz.
Uygulamayı hergun en az 20-30 dakika kendinizi sıkmadan devam edin.
Bende enerji yok diyip bırakmayın , eninde sonunda vücudunuzda karıncalanma , ellerde ısınma olacaktır.
Zamanla düzenli çalışırsanız , vücudunuzda akışıda hissedebilrsiniz.
Daha etkili ve bütün vücudun enerji hatlarının açılması için aşağıdaki
sıralamayla her pozisyonda 5-10 dakika tutabilirsiniz.




Uygulaması sırasında ellerinizi yerleştirdiğiniz bölgelerde avuç içlerinizde çeşitli derecelerde ısınma hissedeceksiniz. Bu normaldir. Genellikle bu ısınmanın derecesi ilgili çakranın ihtiyaç duyduğu ve çektiği enerjiyle doğru orantılıdır. Nadir durumlarda hiç ısınma hissedilmemesi, başkasına uyguladığınızda sizin ısınma hissetmeniz ama uyguladığınız kişinin ısınma hissetmemesi veya tam tersi görülebilir. Bütün bu durumlar normaldir ve ısınma olsun ya da olmasın enerji çalışmaktadır.
Bunların yanında kulaklarınıza belirli yerlerine bastırıp bekleterek (kulak akapunkturu ) ve ayağınızın altına masaj yapabilirsiniz.

Kulak masajı (akupress tekniği )


Kulak ceninin ana rahmindeki duruşunun şematik olarak aynısıdır. Ve tüm akupunktur noktaları kulak üzerinde bu esasa göre yer almıştır.


Şimdi... başınız,boynunuz, beliniz, sırtınız, bacaklarınız, kalçanız, ayaklarınız, omzunuz ağrıdığında yapacağınız tek şey kulaklarınıza masaj yapmak.

Kulağınızı baş ve işaret parmaklarınızın arasına alarak kulak kepçesinden başlayarak, dayanabildiğiniz kadar güçlü ve sıkarak masaj yapın.

İlk anda bazı noktalar acıyacaktır.

( bunlar bedendeki ağrıyan bölgelerin kulaktaki refleks noktalarıdır ). kısa bir süre sonra bu ağrılar kaybolacaktır.

2 -3 dakika bu masajı yapmanız yeterli olur. İsterseniz uzatabilirsiniz de. Zaten masajın sonuna doğru bedeninize bir sıcaklıklığın yayıldığını hissedeceksiniz. Bunun ardından ağrılarınızın azaldığını ve kaybolduğunu da...


ilk uygulamalar sırasinda :


- Aşırı terleme

- Dışkı düzeninin bozulması, renginin değişmesi

- Sık aralıklarla ve bol idrar yapma, renk değişikliği

- Geğirme, yellenme

- Öksürme, balgam çıkarma, tükürük birikmesi

- Gerinme, esneme ihtiyacı, esnemeyle gelen gözyaşı...

Bunların hepsini ya da sadece birkaçını yaşayabileceğimiz gibi, önce de söylediğimiz gibi belki de hiç biriyle karşılaşmayacağız. Ancak görülmesi normal olan bu etkiler birkaç gün içinde başlar ve azalarak genelde bir hafta içinde normale döner. Bu noktada en önemli şey enerjii vermeyi aksatmamaktır.

Vücudunuzda geçmişten gelen sorunlara bağlı olarak tansiyonda değişimler olabilir , böyle durumlarda
enerji çalışmayaı bırakıp rahatlamaya çalışın nefesinizi çok hızlı almayın.Eğer kronik ilerlemiş sorunlarınız varsa
bir uzman enerjist eşliğinde çalışın , destek alabilirsiniz.


Uygulamaya başladığınızda belki hiçbir şey hissetmeyebilirsiniz.Bunun sebebi yıllarca bedenime iyi bakmadığımız , sinir ,öfke ,stres ,üzüntü gibi duyguların yanında yanlış beslenme (fazla ve yanlış yemek) dengesiz uyku ,
hareketsiz yaşam , negatif düşünce v.s ile enerji hatlarımız kapanabildiği için herhangi birşey hissetmemeniz normaldir.Ancak yılmadan sabırla çalışırsanız mutlaka vücudunuzda güzel şeyler olur , en azından daha pozitif düşüneceğinizi , baş ağrılarınızı geçirebileceğinizi , çok daha sağlıklı olabileceğinizi söyleyebilirim.Ancak sabırlı olmalı hayatınızı yeniden düzenlemeli özellikle sinir , stres, üzüntü gibi sürekli hayatınızda negatif bir durumlar varsa bunları çözmeli yada çözüm yollarını araştırmalısınız.

Unutmayın en güçlü tedavi sizin negatif düşünceleriniz yanında hiçbir yarar sağlayamaz , o yüzdeden mutlaka hayatınızı ve düşüncelerinizi düzenlemelisiniz.

Bunu dedikten sonrada enerjinin bir plesebo yani insanın kendi kendini kandırması olmadiğini ve tamamiyle fiziksel bir durum olduğunu söylemekte yarar var.

Çakralarınız açık olmasi ve enerji seviyenizin yükselmesi için :

Olumlu , pozitif düşünün , öfke , kin , nefret v.s negatif duyguları hayatınızdan çıkarın.

Bol bol doğayla içiçe olun

Doğa yasalarına uygun yaşayın , fazla yemek , yanlış beslenme , düzenli uyku (örneğin hava karardıktan sonra yemek yemek , fazla et türü hayvansal gıdalarla beslenmek.

Doğru nefes almayı öğrenin.

Sigara , alkol v.s kullanmamaya çalışın.

Hafif egsersiz ve spor enerjinizi yükseltir.

Enerjinin meridyenlerden düzgün şekilde akması için dik duruşda çok önemlidir.

Negatif enerji alanları , telefon , bilgisayar fazla mahruz kalmamaya çalışın.

Enerji seviyenizi ölçmek için :

Ellerinizi birbirine sürtün yavasca birbirinden uzaklaştırın ve iki el arasındaki rüzgar gibi titreşimi hissetin.
Bu algı mesafesi ne kadar uzun yani iki el arasındaki mesafe genişse enerji seviyenizde o ölçüde yüksektir.
İlk zamanlar birşeyde hissetmeyebilirsiniz.Bu tamamen sizin yaşamızdaki stres,içinize attığınız öfke ,sinri,yanlış yaşam koşullarıyla ilgilidir.Ancak zihinsel ve fiziksel çalışmalarla bu enerji seviyeniz hissedilebilir ölçüye gelecektir.

Not : Kuantum Dokunuş Şifa Verme Gücü Richard Gordon kitabınıda okuyabilirsiniz.
Chislane D. Martel'in Ben enerjiyim kitabı : http://www.ruhunyolculugu.com/ben_enerjiyim_chislane_d_martel_e_kitap-t8891.0.html

Konuyla ilgili detaylı bilgi için : http://www.ruhunyolculugu.com/kronik_hastaliklarda_calisma_metodu-t4927.0.html

Not: Bu blogdaki yazılar,herhangi bir bitkisel ,yada ilaç tedavisi olmasada,tamamen tavsiye amaçlıdır.Kesinlikle doktor tavsiyesi yerine geçmez.