9 Mart 2009 Pazartesi

El ile Kulak akapunktur Uygulaması

El ile Kulak akapunktur Uygulaması
Akupresür (açık ifadesiyle) parmak basıncı ile tedavi yöntemidir. Bu yöntem; vücudun üst tabakasındaki bir veya birkaç noktaya parmak ile bastırarak, vurarak veya masaj yaparak şikayetleri dindirmeyi, kronik hastalıkların tedavisini olumlu etkilemeyi içerir. Günümüzde, Çin’de akupresür, tıp biliminin hala belirgin bir parçasıdır. Ve Tui Na veya An-Mo olarak anılır. Örneğin; okul çocukları bile konsantrasyon azalmalarına, nezle veya yorgunluk gibi şikayetlere karşı hangi noktalara basınç uygulamaları veya masaj yapmaları gerektiğini öğreniyorlar. Büro ve fabrikaların duvarlarında; sinirsel veya hava şartlarından etkilenmek gibi bazı rahatsızlıkların nasıl giderileceğine dair açıklayıcı yazılar asılıdır. Beş bin yıllık bir maziye sahip olmasına rağmen, akupresür henüz Avrupa’da birkaç yıldır tanınıyor ve hızla yayılıyor. Bu bedensel rahatsızlıkları giderme yönteminin başarısı üç maddeden kaynaklanmaktadır.

1 – İlaç gerektirmemesi,
2 – Şikayetlerin hafifletilmesinde bile uygulanabilir olması,
3 – Tedavinin kendi kendine de uygulanabilir olması.
Bu konuda birkaç önemli noktaya daha değinmekte fayda var :
Akupresürden önce ellerinizi ılık suda yıkayın ve ardından ellerinizi hafifçe ovun.
Böylece parmaklarınızın duyarlılığı artar.
Herhangi bir nokta üzerinde değil, sadece belirtilen nokta üzerinde çalışın.
Sabrınızı yitirmeyin!
Düzenlilik ve devamlılık son derece önemlidir.




Kulak

Kulak ceninin ana rahmindeki duruşunun şematik olarak aynısıdır. Ve tüm akupunktur noktaları kulak üzerinde bu esasa göre yer almıştır.

[Resim: image001bt6.jpg]


Şimdi... başınız,boynunuz, beliniz, sırtınız, bacaklarınız, kalçanız, ayaklarınız, omzunuz ağrıdığında yapacağınız tek şey kulaklarınıza masaj yapmak.

Kulağınızı baş ve işaret parmaklarınızın arasına alarak kulak kepçesinden başlayarak, dayanabildiğiniz kadar güçlü ve sıkarak masaj yapın.

İlk anda bazı noktalar acıyacaktır.

( bunlar bedendeki ağrıyan bölgelerin kulaktaki refleks noktalarıdır ). kısa bir süre sonra bu ağrılar kaybolacaktır.

2 -3 dakika bu masajı yapmanız yeterli olur. İsterseniz uzatabilirsiniz de. Zaten masajın sonuna doğru bedeninize bir sıcaklıklığın yayıldığını hissedeceksiniz. Bunun ardından ağrılarınızın azaldığını ve kaybolduğunu da...
[Resim: image002qk6.jpg]
Hiç bir yan etkisi olmayan bu uygulamayı herzaman her yerde kendinize ve ağrısı olan yakınlarınıza uygulayabilirsiniz.

Not:Bu uygulamanin Yaninda ,böbreklerlede doğrudan bağlantısı olan enerji pozisyonlarından kulakta sık sık uygulabilirsiniz,zamanla kulağınızın gerçekten önemli bir merkez olduğunu uygulamayla kendinizde anlarsınız.
Bknz . Bioenerji Tıbbının Akupunktur İle Benzerlikleri
http://www.bioenerji.org/akupunktur.html


[Resim: kendine003.jpg]

3. KULAKLAR: Kulaklarla birlikte akupunktur noktaları ile kalp, bağırsaklar, böbrekler, akciğerler, mide, karaciğer, safra kesesi..soğuk algınlığı ve grip, işitme problemleri, kulak uğuldaması ve çınlaması, denge bozuklukları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder